Πριν βάλεις το κλειδί στη μίζα σκέψου…

Πριν βάλεις το κλειδί στη μίζα, μην ξεκινήσεις αμέσως. Κάτσε σκέψου πριν αναπτύξεις ταχύτητα. Σκέψου πριν πας όπου έχεις να πας με τέρμα τα γκάζια.

Σκέψου την μάνα σου, τον πατέρα σου, τα αδέρφια σου, τους φίλους σου, την κοπέλα σου. Θα ήθελες να τους πληγώσεις; Σκέψου τις όμορφες στιγμές της ζωής σου. Δεν θα ήθελες να ζήσεις κι άλλες; Σκέψου όλα δεν έχεις ζήσει ακόμα και ανυπομονείς γι αυτά.

Αξίζει μια γκαζιά να στα στερήσει όλα αυτά;

Αξίζει λίγα λεπτά ανεβασμένης αδρεναλίνης να σου στερήσει την ίδια σου την ζωή; Να στερήσει την ζωή σε κάποιους άλλους που μπορεί να παρασύρεις; Να καταδικάσει τους δικούς σου σε ισόβιο μαρασμό;

Αξίζει να τα χάσεις όλα γιατί; Για να τρέξεις; Για να δειχτείς; Για να φτάσεις 60 δευτερόλεπτα κάπου γρηγορότερα; Αξίζουν όλα αυτά παραπάνω από εσένα; Παραπάνω από τους ανθρώπους; Παραπάνω από τη ζωή;

Μην πιστεύεις πως δεν θα τύχει σε εσένα. Μπορεί να πιστεύεις ότι είσαι ο οδηγός του αιώνα. Αυτό δεν σε εξαιρεί όμως σε τίποτα. Πήγαινε ρώτα μάνες που έχασαν τα παιδιά τους για το γκάζι. Ούτε αυτές πιστεύαν ότι θα συνέβαινε ποτέ. Καρδιοχτυπούσαν κάθε φορά που έφευγαν αλλά ποτέ δεν πίστευαν ότι θα χτυπούσε το τηλέφωνο για να τους πει ότι χειρότερο μπορεί να ακούσει ένας γονιός.

Δεν είσαι μόνος σου.

Αν νομίζεις πως ότι κάνεις έχει αντίκτυπο σε εσένα και μόνο σε σένα κάνεις λάθος. Δεν είσαι μόνος σου. Έχεις ανθρώπους που σε αγαπάνε. Αν φύγεις εσύ, μαζί σου θα φύγει και ένα κομμάτι τους.

Εξάλλου ότι κάνεις μπορεί να έχει αντίκτυπο και σε άλλες οικογένειες. Το δικό σου λάθος μπορεί να γίνει αιτία να υποφέρουν κι άλλες οικογένειες στερώντας από αυτούς δικούς τους ανθρώπους.

Την επόμενη φορά, πριν βάλεις το κλειδί στην μίζα και φύγεις με τέρμα το γκάζι σκέψου. Αξίζει μια γκαζιά όλα τα χρόνια που θα χάσεις; Αξίζει μια γκαζιά να οδηγήσει σε ισόβια θλίψη ανθρώπους;

Φόρα το κράνος σου ή τη ζώνη σου και μην βιάζεσαι. Στο σπίτι σε περιμένουν. Ας αργήσεις το θέμα είναι να φτάσεις. Να είσαι μαζί τους.

 

Συντάκτης: Γιάννης Παπαδόπουλος

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *