Οργή της Άγκυρας για δήλωση Ακιντζί: «Δεν είναι νερό που χύνεται, αλλά αίμα» – Κατέβηκε η ανάρτηση

Την οργή της Άγκυρας προκάλεσε η δημόσια τοποθέτηση, μέσω social media, του κατοχικού ηγέτη, Μουσταφά Ακιντζί για την τουρκική εισβολή στη Συρία και η φράση που χρησιμοποίησε πως “δεν είναι νερό που χύνεται, αλλά αίμα”.

Ο Τούρκος αντιπρόεδρος, Φουάτ Οκτάι, έσπευσε να “αδειάσει” τον Ακιντζί, σχολιάζοντας πως η δήλωσή του «έκανε τα κόκαλα των Μουτζαχεντίν και Μεχμέτ να τρίζουν”.

Πρόσθεσε πως, “στην ‘Κυπριακή Ειρηνευτική Επιχείρηση’ του 1974, ο αγώνας του Ηρωικού Στρατού μας, ο οποίος διεξήχθη με στόχο την ειρήνη στην περιοχή, και ο αγώνας συνεχίζεται με την επιχείρηση ‘Ειρήνης της Ειρήνης’ στη Συρία KAI διεξάγεται με τον ίδιο πνεύμα. Η δήλωση του Ακιντζί με την ιδιότητά του ως Προέδρου σήμερα είναι μια δήλωση που στερείται ιστορικής συνείδησης και γνώσης. Πιστεύω ότι αυτή η ατυχής δήλωση δεν αντικατοπτρίζει τη γνώμη των Τουρκοκυπρίων».

Διαβάστε τα σχόλια:

Τι έγραψε ο Ακιντζί

Χθες το βράδυ, ο Μουσταφά Ακιντζί δημοσίευσε στο Facebook την άποψή του για την στρατιωτική επιχείρηση που πραγματοποιεί η Τουρκία στη βοειοανατολική Συρία.

Σε ένα μακροσκελές κείμενο ο Ακιντζί έγραψε πως, “μερικές φορές το να είσαι σιωπηλός δεν είναι επειδή δεν έχεις λόγια να πεις. Μερικές φορές τα πράγματα είναι τόσο περίπλοκα που είναι αδύνατο να πεις ‘ναι’ ή ‘όχι’. Εάν δεν μπορείτε να δείτε την ευκαιρία να επηρεάσετε την κατάσταση με αυτά που λέτε, μπορεί επίσης να χρειαστεί να μείνετε σιωπηλός”.

Πρόσθεσε πως, “πρέπει να δημιουργήσουμε μια κατάσταση όπου η Συρία μπορεί να φροντίσει τα δικά της όρια εδάφους και η Τουρκία μπορεί να νιώσει ασφαλής. Για αυτό πιστεύω ότι θα ήταν μεγάλο όφελος να δούμε εκ νέου τις σχέσεις μεταξύ Τουρκίας και Συρίας. Πέρα από αυτό, είναι η μεγαλύτερη επιθυμία μου να δω τις σχέσεις της Τουρκίας με άλλες χώρες της περιοχής, συμπεριλαμβανομένης της Αιγύπτου. Σε συνεργασία με την ΕΕ, μια Τουρκία που θα είναι καλύτερη για όλους”.

“Όταν ήμουν 27 χρονών το 1974, υπηρέτησα όπως κάθε νεαρός Τούρκος στο στρατιωτικό κίνημα της Τουρκίας, το οποίο προκλήθηκε από την φασιστική ελληνική γλώσσα. Οι φίλοι μου μαρτύρησαν στο πλευρό μου σε μάχη στην Λευκωσία όπως πολλοί από εμάς, έζησα τι σημαίνει πόλεμος. Παρόλο που τότε το αποκαλούσαμε ‘Ειρηνευτική Επιχείρηση’, ήταν ένας πόλεμος στον οποίο χύθηκε αίμα. Και τώρα, παρόλο που την αποκαλούμε ‘Ειρηνική Άνοιξη’ δεν είναι νερό που χύνεται, αλλά αίμα. Γι’ αυτό και η μεγαλύτερη επιθυμία μου είναι να ξεκινήσει ο διάλογος και η διπλωματία όσο το δυνατόν συντομότερα”, τόνισε ο κατοχικός ηγέτης.

Έπειτα από την… παρέμβαση του Οκτάι, η ανάρτηση του Ακιντζί κατέβηκε από το Facebook.

 

Πηγή: sigmalive.com, real.gr

Κάντε μας Like στο Facebook & ακολουθήστε μας στο Instagram