Κλοντίν Οζέ: Πέθανε η «Domino», το θρυλικό κορίτσι του Τζέιμς Μποντ

Πέθανε στα 78 της χρόνια η Κλοντίν Οζέ, η Γαλλίδα ηθοποιός που έγινε γνωστή ως «Domino» στην ταινία «Thunderball» του Τζέιμς Μποντ.

Η Κλοντίν Οζέ, η Γαλλίδα ηθοποιός που έγινε ευρέως γνωστή μέσα από τη συμμετοχή της στην ταινία «Thunderball» του Τζέιμς Μποντ, στο πλευρό του Σον Κόνερι, πέθανε στα 78 της χρόνια.

Πέθανε την Τετάρτη στο Παρίσι μετά από μια μακρά περίοδο ασθένειας, δήλωσε το πρακτορείο της Time Art.

Η Οζέ ξεκίνησε την καριέρα της ξεκίνησε ως μοντέλο, αντιπροσωπεύοντας τη Γαλλία το 1958 στα Miss World, γρήγορα όμως ανέπτυξε το ταλέντο της στην υποκριτική με αποτέλεσμα να γίνει το 1965 το πρώτο κορίτσι του Τζέιμς Μποντ από τη Γαλλία υποδυόμενη την Domino.

Όπως αποκαλύφθηκε αργότερα, η παραγωγή της ταινίας αναγκάστηκε να ξαναγράψει το σενάριο για τον χαρακτήρα της Οζέ επειδή αρχικά η Domino προοριζόταν αρχικά να είναι Ιταλία.

Όπως τονίζει το BBC, τα κορίτσια του Τζέιμς Μποντ σπάνια αναγνωρίζονταν για το ταλέντο τους στην υποκριτική, ενώ η προσοχή εστιαζόταν στη φυσική τους κατάσταση. Παρόλα αυτά η Οζέ προσέγγισε τον ρόλο σαν να έπαιζε Μολιέρο σε κάποιο διάσημο θέατρο, όπως είχε δηλώσει η ίδια το 1965.

 

Πηγή: athensvoice.gr

Κάντε μας Like στο Facebook & ακολουθήστε μας στο Instagram