Ανατροπή: Ο 8χρονος είχε κάνει όλα τα εμβόλια για τη διφθερίτιδα

Ο 8χρονος που κατέληξε στο «Αγλαΐα Κυριακού» είχε κάνει όλα τα εμβόλια για τη διφθερίτιδα.

Ανατροπή στην υπόθεση του 8χρονου παιδιού που κατέληξε προχθές Τρίτη στο νοσοκομείο Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού» και ενώ νοσηλευόταν διασωληνωμένο στη μονάδα εντατικής θεραπείας. Με βάση την καρτέλα που έχουν στα χέρια τους οι υγειονομικές αρχές της χώρας, ο 8χρονος είχε κάνει και τις πέντε δόσεις του εμβολίου της διφθερίτιδας.

Οι αρχές είναι σε αναμονή των αποτελεσμάτων των ειδικών εργαστηριακών εξετάσεων από δείγμα λαρυγγικού υγρού που εστάλη στη Βρετανία προκειμένου να αποφανθούν για την αιτία θανάτου.

Η ανακοίνωση του νοσοκομείου

Πιθανή αιτία θανάτου του 8χρονου αναφέρεται η οξεία λοίμωξη του αναπνευστικού, πνευμονική υπέρταση και πνευμονικό οίδημα. Σύμφωνα με ανακοίνωση της διοίκησης του Νοσοκομείου Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού», η σορός του 8χρονου εστάλη για νεκροτομή.

Το παιδί προσήλθε στο νοσοκομείο στις 22 Νοεμβρίου με εικόνα οξείας λαρυγγίτιδας και βαριάς αναπνευστικής δυσχέρειας. Κρίθηκε απαραίτητη η εισαγωγή του στη ΜΕΘ όπου διασωληνώθηκε και τέθηκε σε μηχανικό αερισμό. Κατέληξε στις 26 Νοεμβρίου. Μία μέρα μετά, στις 27 Νοεμβρίου, από την καλλιέργεια εισαγωγής του βρογχικού εκκρίματος απομονώθηκε κορυνοβακτηρίδιο της διφθερίτιδας (Corinebacterium dipheriae).

 

Πηγή: athensvoice.gr

Κάντε μας Like στο Facebook & ακολουθήστε μας στο Instagram