24 χρόνια από τη μέρα που ο Ανδρέας Γιαννόπουλος έγραψε το όραμα του για το «Χαμόγελο του Παιδιού».

Πριν από 24 χρόνια στις 9 Νοεμβρίου 1995, ο μικρός Ανδρέας Γιαννόπουλος, έγραψε σε ένα χαρτί το όραμα του για το «Χαμόγελο του Παιδιού». Ένα όραμα που έμελλε να γίνει πράξη από τον πατέρα του Κώστα Γιαννόπουλο και να χαρίσει χαμόγελα σε χιλιάδες παιδιά.

Ο Ανδρέας Γιαννόπουλος έδινε εκείνη την περίοδο σκληρή μάχη με τον καρκίνο. Όμως παρ όλες τις δυσκολίες που αντιμετώπιζε και της άσχημης κατάστασης της υγείας του, δεν σταματούσε να ονειρεύεται. Το όνειρο του ήταν όλα τα παιδιά του κόσμου, ανεξάρτητα από φυλή και χρώμα να χαμογελάνε και να μην υποφέρουν.

Αυτές τις σκέψεις του αποτύπωσε σε ένα χαρτί στις 9 Νοεμβρίου του 1995, εκφράζοντας την επιθυμία του να ιδρυθεί ένας σύλλογος, όπου θα μπορούσε να προσφέρει το χαμόγελο σε όλα τα παιδιά. Ο 10χρονος Ανδρέας είχε γράψει:

«Όλοι ξέρουμε, συζητάμε για κάτι παιδιά στους δρόμους που τους λείπει το χαμόγελο. Τους λείπει το χαμόγελο γιατί δεν έχουν λεφτά, δεν έχουν παιχνίδια, δεν έχουν φαΐ και μερικά δεν έχουν καν γονείς. Σκεφτείτε λοιπόν και αφήστε τα λόγια ας ενωθούμε και ας δώσουμε ότι μπορούμε στα φτωχά άσπρα και μαύρα όλα παιδιά είναι και αξίζουν ένα χαμόγελο. Αυτός ο Σύλλογος θα λέγεται Το Χαμόγελο του Παιδιού. Ελάτε λοιπόν να βοηθήσουμε αν ενωθούμε όλοι θα τα καταφέρουμε»

Το Χαμόγελο του Παιδιού

Η επιθυμία του Ανδρέα συγκίνησε και πήρε μεγάλες διαστάσεις. Ένα μήνα αργότερα τον Δεκέμβριο του 1995, εμφανίστηκε στην εκπομπή του Γιώργου Παπαδάκη «Κόκκινη Κάρτα». Αν και η κατάσταση της υγείας του ήταν πολύ επιβαρυμένη, η επιθυμία του για την ίδρυση του συλλόγου ήταν μεγαλύτερη. Εκεί έκανε και την χαρακτηριστική κίνηση, όπου σχημάτισε με τα χέρια του ένα χαμόγελο στο πρόσωπο του, ζητώντας όλα τα παιδιά του κόσμου να αποκτήσουν το δικαίωμα να χαμογελούν ευτυχισμένα.

Λίγες εβδομάδες αργότερα, ο 10χρονος Ανδρέας δεν τα κατάφερε και έφυγε από την ζωή. Όμως το χαμόγελο του και το όραμα του έμειναν δεν έσβησαν. Έμειναν ανεξίτηλα.

Η υλοποίηση του οράματος.

Μετά από το θάνατο του μικρού Ανδρέα ο πατέρας του Κώστας Γιαννόπουλος έκανε τα πάντα για να υλοποιηθεί το όραμα του μικρού Ανδρέα. Άφησε ότι επαγγελματικές δραστηριότητες είχε και ασχολήθηκε αποκλειστικά με τον Μη Κερδοσκοπικό Οργανισμό «Χαμόγελο του Παιδιού» .

Το «Χαμόγελο του Παιδιού»συνεχίζει ακάθεκτο 24 χρόνια αργότερα, να χαρίζει χαμόγελα σε παιδιά που το έχουν ανάγκη και σε οικογένειες. Το όραμα του μικρού Ανδρέα, παραμένει ζωντανό και δραστήριο,  παρόλες τις δυσκολίες και τα εμπόδια που συναντάει από την πολιτεία.

Ένα παιδί, ένα χαμόγελο, ένα όραμα, ήταν ικανά για να χαρίσουν  σε χιλιάδες παιδιά το δικό τους χαμόγελο!

 

 

Με  πληροφορίες από wikipedia

Επιμέλεια: Γιάννης Παπαδόπουλος

Κάντε μας Like στο Facebook & ακολουθήστε μας στο Instagram